Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ortaklığında “Markalama-Halkalama” konulu temel eğitim programı düzenlendi.

Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erol, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar ve Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş ile beraber çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol, biyoçeşitliliğin azalmasının günümüzde karşılaşılan en ciddi küresel tehdit olduğunu ifade etti. Türkiye’nin biyoçeşitlilik açısından çok zengin bir ülke olduğunu kaydeden Erol, “Bu önemli zenginlik ülkemize ekonomik olarak büyük fırsatlar sunmaktadır. Ülkemizin bu fırsatlardan yararlanması ve biyolojik zenginliği gelecek nesillere aktarması, kurumlar arasında uyumu da sağlayacak plan ve programların geliştirmesi ile mümkün olabilmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 81 ilin biyolojik çeşitliliğini belirlemek amacıyla ‘Nuh’un Gemisi Biyoçeşitlilik Veritabanı’ adı altında ülkemizde yaşayan türlere ait gözlem verilerinin toplandığını veritabanını oluşturması da bu konuda önemli bir adımdır” dedi.

4 gün sürecek olan programda, ilk 2 gün teorik olarak Afyonkarahisar’da var olan türlerin neler olduğu, hangi türlerin izlenmesi gerektiği ve bu izlemelerde uygun olan yöntemlerin belirlenmesi konularında temel eğitimlerin verileceği, son 2 gün içerisinde ise Eber Gölü, Gölcük Gölü ve Akdağlar çevresinde uygulamalı eğitimler ile incelemeler yapılacağı kaydedildi.

5mayis1647 5mayis1648
12 Mayıs 2016, Perşembe 488 kez görüntülendi