KURULUŞ VE AMAÇ
Kimya Bölümü 2001 yılında kurulmuştur. Kimya Bölümü'nün amacı, eğitim verdiği öğrencilere kimyadaki yenilikçi gelişmeleri öğretirken, kişisel bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, sadece kimya alanında değil her alanda fark edilecekleri yüksek kaliteli bir eğitim ortamı sunmaktır. Bölümde Organik Kimya, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Fizikokimya, Biyokimya olmak üzere 5 anabilim dalı mevcuttur. Bu Anabilim dallarının yüksek lisans programları da mevcuttur. Bölüm elemanları yurtiçi ve yurt dışındaki değişik üniversitelerden deneyim kazanarak bölümde çalışmalarını sürdürmektedirler.
HAKKIMIZDA
Kimya Bölümü 1992 yılında kurulmuştur. İlk öğrencileri 2001-2002 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlamıştır. Kimya Lisans Programı zorunlu teorik, uygulamalı ve laboratuar derslerinin yanı sıra teknolojik ve bilimsel araştırma metotları hakkında seçmeli dersler de içermektedir.
Bölümümüz, bilimsel düşünmeyi kazanmış ve gelişimlere açık, dünya standartlarında bilgilerle donatılmış kimyager ve bilim adamı adaylarının yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla laboratuar uygulamalarının yanı sıra modern analiz tekniklerinin kullanımı da öğrencilere aktarılmaktadır.
Bölümümüz mezunları gıda, ilaç, cam, sabun, yağ, deterjan, yiyecek-içecek, demir ve çelik üreten özel veya kamu kurumlarının, araştırma, geliştirme ve/veya kalite kontrol bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca bilimsel araştırma merkezleri ve hastane laboratuarlarında da çalışabilirler.
Bölümümüzde çağımızın gerektirdiği bilgi ve donanımda uzman kimyagerler yetiştirmek amacıyla tezli ve tezsiz yüksek lisans programı yürütülmektedir. Bu program bolüm öğretim üyelerinin bilgi ve donanımlarıyla şekillenmektedir. Bununla beraber tezsiz yüksek lisansını tamamlayan kimyagerler orta öğretim kurumlarında kimya öğretmeni olma yeterliliğini kazanmaktadırlar.
ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
Bölümün, Üniversitemizin araştırma fonu, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu(TUBİTAK), ve Devlet Planlama Teşkilatı(DPT) tarafından desteklenen projeleri mevcuttur. Yılda 10’in üzerinde ulusal ve uluslar arası hakemli dergilerde yayın yapılmaktadır. Bölümde Yeni Polimerlerin sentezi, Nanoteknoloji, Kaliksarenler, Yeni komplekslerin sentezi, Nükleer kimya, Korozyon, Polimerik Membranlar, Antioxidantlar konularıyla ilgili çalışmalar ve projeler yürütülmektedir.