2022-2023 Yaz Okulu Duyurusu

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2022-2023 YAZ DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI YAZ OKULU TAKVİMİ

Başlangıç Bitiş
Açılacak Derslerin İlgili Birimlerin Web Sayfasından ilanı 12.07.2023
Yaz Okulu KESİN DERS KAYIT Tarihleri 17.07.2023 21.07.2023
Yaz Dönemi 24.07.2023 27.08.2023
Yaz Dönemi Sonu Sınavları 28.08.2023 03.09.2023

Üniversitemizde Yaz öğretimi eğitimleri yüz yüze yapılacaktır.

Afyon Kocatepe Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Ders Ücretleri (Normal Öğretim) aşağıda verilmiştir.

Ders Saati/Ücret

Fen Programları

1 saatlik ders ücreti = 33,46 TL

2 saatlik ders ücreti = 66,92 TL

3 saatlik ders ücreti = 100,38 TL

4 saatlik ders ücreti = 133,84 TL

5 saatlik ders ücreti = 167,30 TL

Sosyal Programları

1 saatlik ders ücreti = 31,92 TL

2 saatlik ders ücreti = 63,84 TL

3 saatlik ders ücreti = 95,76 TL

4 saatlik ders ücreti = 127,68 TL

5 saatlik ders ücreti = 159,60 TL

Bir öğrenci Yaz Okulunda;

1. Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp ( FF, FD, DD, DC ve DZ ) ile sonuçlanmış başarısız olduğu veya almadığı dersleri alabilir.
  2. Başarı ortalamasına bakılmaksızın kayıtlı bulunduğu yarıyıla kadar almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması kaydı ile üst yarıyıllardan ders kaydı yaptırabilir.
  3. Yüz yüze eğitim yapılacağı için staj ile birlikte yaz okulundan ders alınamayacaktır.
  4. Öğrenci en fazla 12 saat derse kayıt yaptırabilecektir. (Ücretler ders saatlerine göre hesaplanmaktadır.)
  5. Öğrenciler Üniversitemizdeki yaz okulunda açılmamış olan derslerini; toplam ders saatinin, kredisinin veya AKTS değerinin eşit veya daha fazla olması ve BYK kararıyla içeriğinin uygun bulunması kaydıyla, öğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir puanla öğrenci kabul eden bir üniversiteden alabilir.

Yaz Okulunda,

1. Alınan dersler için mazeret ve bütünleme sınavları uygulanmamaktadır.
  2. Öğrenciler ancak açılmayan bir dersi bırakarak açılan başka bir derse kaydolabilirler. Bunun dışında ders ekleme, çıkarma, ders bırakma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmaz.
  3. Açılmayan derslerin ücret iadeleri için ilgili yılın yaz dönemi başlangıcından itibaren 2 hafta içerisinde birimlerin web sayfalarında yer alan form doldurup ilgili birime teslim edilmeli ya da gönderilmelidir. Gerekli kontroller sonrası formda belirtilen IBAN numaralarına iadeleri yapılacaktır.
  4. Öğrenciler Üniversitemizdeki açılmamış olan derslerini BYK kararı ile içerikleri uygun bulunan, saatleri veya AKTS’leri eşit veya daha fazla olması kaydıyla, öğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden alabilir.
  5. Üniversitemiz Öğrencileri, almak istediği derse ait içeriklere https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna bilgi paketinden ulaşabileceklerdir.
  6. Diğer Yükseköğretim Kurumu öğrencisi olup başvurusunu tamamlayan öğrenciler https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci web adresi üzerinden öğrenci bilgi sistemine öğrenmiş oldukları 22 ile başlayan öğrenci numarası ve şifre ile ya da e-devlet girişi ile sisteme giriş yaparak ders kayıtlarını tamamlayacaklardır.
  7. Kayıtlarda, Ders seçimi yapan öğrencilerimiz (ders seçimi yapılmadan ne kadar ücret ödemesi yapılacağı bilgisini göremezsiniz), kesinleştirme işlemini ücretlerini Vakıfbank şube ve ATM’lerinden öğrenci numarası ile ödeme yaptıktan sonra yapabileceklerdir.
  8. Ders seçimini tamamlayan öğrencilerin tahakkuk eden yaz okulu ücretini yatırdıktan sonra kesinleştirme işlemini yapmaları zorunludur (Tüm öğrenciler için). Açılması kesinleşen derslerin onay işlemleri danışmanları tarafından yapılır.
  9. Misafir öğrencilerin Yaz Okulunda aldıkları derslerin Üniversiteleri tarafından kabul olmaması durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

2022-2023 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER

BÖLÜM DERSLERİ
Fakülte Bölüm Ders Kodu Ders Adı Sınıf Kredi AKTS
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik MAT401 KISMİ TÜREVLİ DİFERANSİYEL DENKLEMLER I 4 4 6
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik MAT303 DİFERENSİYAL DENKLEMLER I 3 4 6
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik MAT301 SOYUT CEBİR I 3 4 6
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik MAT309 NÜMERİK ANALİZ I 3 3 5
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı TDE301 TARİHİ TÜRK LEHÇELERİ I 3 3 5
Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya COG307 JEOMORFOLOJİK HARİTALAMA 3 3 5
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı TDE402 ESKİ TÜRK EDEBİYATI VI 4 3 4
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik MAT403 FONKSİYONEL ANALİZ I 4 4 6
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı TDE401 ESKİ TÜRK EDEBİYATI V 4 3 4
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı TDE303 ESKİ TÜRK EDEBİYATI III 3 3 5
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik MAT205 TOPOLOJİYE GİRİŞ I 2 4 6

ORTAK SEÇMELİ DERSLER
Fakülte Bölüm Ders Kodu Ders Adı Sınıf Kredi AKTS
Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji SOS320 DEZAVANTAJLI GURUPLAR SOSYOLOJİSİ 3 3 4
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih SD304 TÜRK BASIN TARİHİ 3 2 4

Ortak zorunlu dersler, Yaz Okulunda aşağıda belirtilen birimlerde yürütülmek üzere ortak olarak açılacaktır.

Ortak Zorunlu Dersin Yürütüleceği Birim Ortak Zorunlu Dersin Adı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türk Dili I – Türk Dili II
Eğitim Fakültesi Yabancı Dil I – Yabancı Dil II

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

İslami İlimler Fakültesi Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı ve bu kapsamdaki dersler

Pedagojik Formasyon Seçmeli Dersleri, Yaz Okulunda Fen Edebiyat Fakültesinde yürütülmek üzere ortak olarak açılacaktır.

Pedagojik Formasyon Dersinin Yürütüleceği Birim Pedagojik Formasyon Dersinin Adı
Fen Edebiyat Fakültesi Eğitime Giriş
Öğretim Teknolojileri
Öğretim İlke ve Yöntemleri